ΥΛΙΚΑ (για 2 σάντουιτς)
4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο (κατά προτίμηση ελαφρώς φρυγανισμένο)
6-8 κ.σ. χούμους
1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1-2 μικρές ντομάτες ή ντοματίνια, κομμένες σε φέτες
2 φύλλα μαρούλι ή ρόκα ή σπανάκι baby
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγος χυμός λεμονιού στο αβοκάντο για να μη μαυρίσει (προαιρετικά)
Για το σπιτικό χούμους:
1 φλ. ρεβίθια βρασμένα
2 κ.σ. ταχίνι
1-2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. κύμινο
Αλάτι, ελαιόλαδο, 2-3 κ.σ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε στο μπλέντερ τα υλικά για το χούμους μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Απλώστε από 2-3 κουταλιές χούμους σε κάθε φέτα ψωμιού. Σε μία από τις δύο φέτες τοποθετήστε μαρούλι, αγγούρι, φέτες ντομάτας, το αβοκάντο και προαιρετικά πασπαλίστε με λίγο πιπέρι ή ρίξτε λίγες σταγόνες λεμόνι πάνω στο αβοκάντο. Σκεπάστε με την άλλη φέτα ψωμιού και πιέστε ελαφρά. Αν θέλετε, κόψτε το διαγώνια.