σε

Σαλάτα με ψητό χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και μαϊντανό

Grilled Halloumi, Grape, And Parsley Salad On Dark Plate
❤️ Αποθήκευση συνταγής
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. χαλούμι, κομμένο σε φέτες ή κύβους

1 φλ. κόκκινα σταφύλι, κομμένα στη μέση

1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)

1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι ή 1/4 κόκκινο κρεμμύδι (προαιρετικά, ψιλοκομμένο)

1 κ.σ. σουσάμι ή καρύδια καβουρδισμένα (προαιρετικά)

Για το dressing:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού ή λευκό βαλσαμικό

1/2 κ.γ. μέλι (ή σιρόπι αγαύης)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο. Ψήστε το χαλούμι 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να κάνει τραγανή κρούστα. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.

Σε μια σαλατιέρα ή ρηχό πιάτο, συνδυάστε τα σταφύλια, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι (αν χρησιμοποιείτε).

Ανακατέψτε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπολάκι ή βαζάκι με καπάκι και χτυπήστε καλά.

Προσθέστε το ψητό χαλούμι στη σαλάτα. Περιχύστε με το dressing και ανακατέψτε απαλά. Πασπαλίστε με σουσάμι ή καρύδια αν θέλετε έξτρα υφή.

Καλή όρεξη!