ΥΛΙΚΑ
200 γρ. χαλούμι, κομμένο σε φέτες ή κύβους
1 φλ. κόκκινα σταφύλι, κομμένα στη μέση
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι ή 1/4 κόκκινο κρεμμύδι (προαιρετικά, ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. σουσάμι ή καρύδια καβουρδισμένα (προαιρετικά)
Για το dressing:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού ή λευκό βαλσαμικό
1/2 κ.γ. μέλι (ή σιρόπι αγαύης)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο. Ψήστε το χαλούμι 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να κάνει τραγανή κρούστα. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Σε μια σαλατιέρα ή ρηχό πιάτο, συνδυάστε τα σταφύλια, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι (αν χρησιμοποιείτε).
Ανακατέψτε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπολάκι ή βαζάκι με καπάκι και χτυπήστε καλά.
Προσθέστε το ψητό χαλούμι στη σαλάτα. Περιχύστε με το dressing και ανακατέψτε απαλά. Πασπαλίστε με σουσάμι ή καρύδια αν θέλετε έξτρα υφή.