σε

Σαλάτα µε µάνγκο και γαρίδες και άρωµα πορτοκάλι

Salata Me Mango Kai Garides
❤️ Αποθήκευση συνταγής
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάτα:

½ φλ. χυµός πορτοκαλιού

1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι (ή σιρόπι για πορτοκαλάδα)

2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα:

700 γρ. µέτριες φρέσκιες γαρίδες, ξεφλουδισµένες

4 γερές διπλές χούφτες ανάµικτα φύλλα σαλάτας (µαρουλόφυλλα, ρόκα, σπανάκι)

1 µεγάλο ώριµο µάνγκο, κοµµένο σε κυβάκια

Λίγο λάδι για άλειµµα

Για το ντρέσινγκ:

4 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές άσπρο ξίδι

4 κουταλιές χυµός πορτοκαλιού (φρέσκος)

1 κοφτή κουταλιά µουστάρδα Dijon

1 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου

2 κουταλάκια µέλι, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το χυµό, το λικέρ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε ένα µπολ και χτυπάτε το µίγµα να σµίξει. Προσθέτετε τις γαρίδες, τις ανακατεύετε και τις κρατάτε σκεπασµένες στο ψυγείο για 1 ώρα. 

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι/σχάρα ή ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί, το λαδώνετε ελαφρά. Ψήνετε πάνω τµηµατικά τις γαρίδες, σε 2-3 δόσεις, για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, µέχρι να αλλάξουν χρώµα, να γίνουν ροζ και να κουλουριαστούν. Τις µεταφέρετε σε ένα πιάτο. 

Ετοιµάζετε τη σαλάτα αναµιγνύοντας τα φύλλα µε τα κυβάκια του µάνγκο σε ένα µπολ. Βάζετε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι µε καπάκι, το κλείνετε και το κουνάτε δυνατά για να οµογενοποιηθούν. Περιχύνετε µε το µίγµα τη σαλάτα, κρατώντας το µισό στην άκρη και την ανακατεύετε. 

Απλώνετε τη σαλάτα σε µια πιατέλα (ή 4 ατοµικά πιάτα), προσθέτετε από πάνω τις γαρίδες και τις ραντίζετε µε το υπόλοιπο ντρέσινγκ. 

Καλή όρεξη!