Μανιτάρια σε στιλ ισπανικού τάπας
σε

Μανιτάρια σε στιλ ισπανικού τάπας

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Συστατικά
12 μέτρια (250 γρ.) μανιτάρια,
3 κουταλιές ελαιόλαδο,
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια,
2 κουταλιές χυμό λεμονιού,
2 κουταλιές ξηρό βερμούτ (Martini π.χ.), ή άσπρο κρασί,
1/4 φλ. ζωμό λαχανικών,
½ κοφτό κουταλάκι πάπρικα,
1 γερή πρέζα νιφάδες τσίλι,
Αλάτι, πιπέρι,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βήματα

Αφαιρείτε τα κοτσανάκια των μανιταριών και χρησιμοποιείτε μόνο τα «καπέλα» τους (ή τα βάζετε και τα κοτσανάκια μαζί, αφού τα βγάλετε). Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα σκόρδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε τα μανιτάρια, δυναμώνετε τη φωτιά και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, για 2-3 περίπου λεπτά. Ρίχνετε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μαϊντανό και τα βράζετε για 2 λεπτά.

Τα σερβίρετε αμέσως  πασπαλισμένα με μαϊντανό.

Το διαβάσαμε εδώ