Συστατικά
400 γρ. καπνιστός σολομός σε φέτες,
1 φλ. κρέμα γάλακτος,
150 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese) ξεπαγωμένο,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή πράσινα φυλλαράκια από φρέσκο κρεμμυδάκι,
8-12 ντοματίνια σε τέταρτα,
1 δέσμη ρόκα (τα φύλλα χωρίς μίσχο) ή κομμάτια από τρυφερά μαρουλόφυλλα.
Βήματα
Τεμαχίζετε 100 γρ. φέτες σολομού και τις περνάτε στο πολυμίξερ για να τις ψιλοκόψετε. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και συνεχίζετε το κτύπημα μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Ανακατεύετε μέσα τον άνηθο και το σχοινόπρασο και κρατάτε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Μοιράζετε τις φέτες του υπόλοιπου σολομού κατά πλάτος. Βάζετε πάνω σε κάθε κομμάτι 1 φύλλο ρόκας και 1 κουταλάκι από το μίγμα της κρέμας και τα τυλίγετε σφικτά σε μικρούς κώνους. Γαρνίρετε το άνοιγμά τους με ένα φετάκι ντοματίνι.
Απλώνετε τους κώνους του σολομού σε μια πιατέλα, τους σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τους κρατάτε στο ψυγείο για μίνιμουμ 2 ώρες πριν τους σερβίρετε.