500γρ χοιρινό κιμά
200γρ κρεμμύδι, τριμμένο
20γρ ελαιόλαδο
70γρ ξύδι
60γρ έψημα (πετιμέζι)
30γρ φρυγανιά
1 αυγό
1 κουταλάκι κόλιαντρο, χοντροκοπανισμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρεμμύδι σε τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2’. Προσθέτουμε το έψημα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το μείγμα των κρεμμυδιών σε λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το αυγό, τον κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε σε μπιφτέκια και ψήνουμε στη σχάρα.
Αν θέλουμε ψήνουμε και μικρά κρεμμύδια κομμένα στα δύο, τα οποία μπορούμε να αλείψουμε με έψημα προτού τα σερβίρουμε.