Ελαφρύ Τζατζίκι: Η Συνταγή Χωρίς Σκόρδο για Αρωματικά Σαλάκια
σε

Ελαφρύ Τζατζίκι: Συνταγή Χωρίς Σκόρδο για Αρωματικές Σαλάτες

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Ελαφρύ Τζατζίκι: Η Συνταγή Χωρίς Σκόρδο για Αρωματικά Σαλάκια

Το τζατζίκι είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές ελληνικές σάλτσες, που συνοδεύει ποικιλία πιάτων, όπως σουβλάκια, πίτες και σαλάτες. Παρόλο που η κλασική του συνταγή περιλαμβάνει γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο και ελαιόλαδο, πολλοί ψάχνουν πιο ελαφριές παραλλαγές ή συνταγές χωρίς σκόρδο, είτε λόγω προσωπικών προτιμήσεων είτε για λόγους υγείας. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια ελαφριά συνταγή τζατζικιού χωρίς σκόρδο, τέλεια για αρωματικά συνοδευτικά που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας!

Υλικά

  • 500g στραγγιστό γιαούρτι (καλύτερα πρόβειο ή νηστίσιμο)
  • 1 μέτριο αγγούρι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι ή χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο (προαιρετικά)
  • 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε το αγγούρι: Πλύνετε το αγγούρι και κόψτε το στη μέση κατά μήκος. Αφαιρέστε τους σπόρους, αν είναι πολύ υδαρές, και τρίψτε το σε χοντρό τρίφτη. Αν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε τη φλούδα ή να την αφαιρέσετε.

  2. Στραγγίξτε το αγγούρι: Τοποθετήστε το τριμμένο αγγούρι σε μια καθαρή πετσέτα ή σε σουρωτήρι και αφήστε το για περίπου 10-15 λεπτά να στραγγίξει το περιττό υγρό. Αυτό θα βοηθήσει να παραμείνει η σάλτσα σας πιο πηχτή.

  3. Αναμείξτε τα υλικά: Σε ένα μπολ, προσθέστε το στραγγιστό γιαούρτι, το στραγγισμένο αγγούρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι ή το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα συστατικά.

  4. Προσθέστε μυρωδικά: Αν επιθυμείτε, προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό για επιπλέον γεύση και άρωμα. Ανακατέψτε ξανά για να ενσωματωθούν.

  5. Αφήστε να ξεκουραστεί: Ιδανικά, καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρετε. Αυτό θα επιτρέψει στις γεύσεις να αναμειχθούν και να ενισχυθούν.

Σερβίρισμα

Το ελαφρύ τζατζίκι χωρίς σκόρδο είναι έτοιμο να συνοδεύσει τα πιάτα σας! Μπορείτε να το σερβίρετε σε ένα μπολ μαζί με φρέσκο ψωμί, πίτες ή φρέσκα λαχανικά κομμένα σε sticks. Είναι ιδανικό για πάρτι και καλοκαιρινά μπάρμπεκιου αλλά και για καθημερινά γεύματα.

Συμπέρασμα

Το ελαφρύ τζατζίκι χωρίς σκόρδο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν λιγότερο έντονες γεύσεις χωρίς να θυσιάζουν την απόλαυση. Είναι μια υγιεινή, δροσερή και αρωματική σάλτσα που θα αναβαθμίσει τα γεύματά σας. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και ανακαλύψτε μια νέα αγαπημένη εκδοχή του παραδοσιακού τζατζικιού!