Πέντε Απλές Συνταγές Νηστίσιμων Σαλατών
Η νηστεία αποτελεί μια περίοδο που, εκτός από πνευματική αναζήτηση και αυτοσυγκέντρωση, προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τη γευστική κληρονομιά των νηστίσιμων πιάτων. Οι σαλάτες είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι ελαφριές, υγιεινές και γεμάτες γεύσεις. Ακολουθούν πέντε απλές συνταγές νηστίσιμων σαλατών που μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα και να απολαύσετε με τους δικούς σας ανθρώπους.
1. Σαλάτα Κινόα με Λαχανικά
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράστε την κινόα σε 2 φλιτζάνια νερό για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε την κινόα με τα λαχανικά.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύστε τη σαλάτα.
2. Σαλάτα Ρόκας με Αχλάδι
- 2 φλιτζάνια ρόκα
- 1 αχλάδι, κομμένο σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
- 1/4 φλιτζάνι μπαλσάμικο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, τοποθετήστε τη ρόκα και προσθέστε τις φέτες αχλαδιού.
- Πασπαλίστε με καρύδια.
- Σε ένα μπολ, αναμείξτε το μπαλσάμικο με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύστε τη σαλάτα.
3. Σαλάτα Φακής με Λαχανικά
- 1 φλιτζάνι φακές
- 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράστε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίστε τις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τις φακές με τα λαχανικά.
- Φτιάξτε τη σάλτσα με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και περιχύστε τη σαλάτα.
4. Σαλάτα Κάπαρης με Ντομάτα
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 αγγουράκι, κομμένο σε κύβους
- 2 κουταλιές κάπαρη
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, αναμείξτε τις ντομάτες, το αγγουράκι και την κάπαρη.
- Φτιάξτε τη σάλτσα με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και προσθέστε τη στη σαλάτα.
5. Σαλάτα Σπανάκι με Σουσάμι
- 4 φλιτζάνια σπανάκι
- 1/4 φλιτζάνι σουσάμι
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, τοποθετήστε το σπανάκι, το τριμμένο καρότο και το σουσάμι.
- Φτιάξτε τη σάλτσα με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ρίξτε τη στη σαλάτα.
Συμπέρασμα
Οι παραπάνω σαλάτες είναι ιδανικές για κάθε γεύμα, είτε μεσημεριανό είτε βραδινό. Είναι γρήγορες, υγιεινές και γεμάτες γεύσεις της φρέσκιας φύσης. Δοκιμάστε τις και προσαρμόστε τις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, προσθέτοντας άλλα υλικά αν επιθυμείτε. Καλή όρεξη!