Νηστίσιμοι Κολοκυθοκεφτέδες: Μια Υγιεινή Συνταγή για Όλους
σε

Νηστίσιμοι Κολοκυθοκεφτέδες: Μια Θρεπτική Συνταγή για Κάθε Επίσκεψη

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Νηστίσιμοι Κολοκυθοκεφτέδες: Μια Υγιεινή Συνταγή για Όλους

Η ελληνική γαστρονομία προσφέρει μια πλούσια γκάμα γεύσεων και πολιτιστικών παραδόσεων, με πολλές συνταγές που αναδεικνύουν τα φρέσκα υλικά και τις εποχιακές επιλογές. Ένας από τους πιο αγαπημένους και νόστιμους μεζέδες είναι οι κολοκυθοκεφτέδες. Όταν ετοιμάζονται σε νηστίσιμη εκδοχή, γίνονται ιδανική επιλογή για όλους, ανεξαρτήτως αν νηστεύουν ή όχι.

Τα Οφέλη των Κολοκυθοκεφτέδων

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά. Ο κολοκυθής, βασικό τους υλικό, έχει χαμηλές θερμίδες, είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, και ο συνδυασμός του με τα μπαχαρικά και τα χόρτα δημιουργεί μια πλούσια γεύση και θρεπτική αξία.

Υλικά για Νηστίσιμους Κολοκυθοκεφτέδες

Για 4-6 μερίδες, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • 2-3 μεσαίοι κολοκύθες (περίπου 600-800 γρ.)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1-2 σκέλη σκόρδο (προαιρετικά)
  • 200 γρ. αλεύρι (ολικής άλεσης ή τύπου που διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά)
  • Ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Κολοκύθας: Πλύνετε καλά τις κολοκύθες και τρίψτε τες σε χοντρό τρίφτη. Αυτό θα απελευθερώσει την υγρασία τους. Τοποθετήστε τις κολοκύθες σε σουρωτήρι και πασπαλίστε με λίγο αλάτι. Αφήστε τις για περίπου 30 λεπτά ώστε να στραγγίξουν.

  2. Ανακάλυψη Υλικών: Σε ένα μπολ, βάλτε τις στραγγισμένες κολοκύθες. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο (αν χρησιμοποιήσετε), τον άνηθο ή τον μαϊντανό, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  3. Σχηματισμός Κεφτέδων: Με υγρά χέρια, πλάστε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες ή δίσκους, σύμφωνα με την προτίμησή σας.

  4. Τηγάνισμα: Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις θερμανθεί, προσθέστε τους κολοκυθοκεφτέδες και τηγανίστε τους για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή έως ότου αποκτήσουν χρυσό χρώμα.

  5. Σερβίρισμα: Αφού τηγανιστούν, βγάλτε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι και τοποθετήστε τους σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, ώστε να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι. Σερβίρετε ζεστούς, συνοδευόμενους από μια δροσερή σάλτσα ταχίνι ή γιαούρτι (σε μη νηστίσιμη εκδοχή).

Γιατί να Επιλέξετε τους Νηστίσιμους Κολοκυθοκεφτέδες

Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο υγιεινή, αλλά και ευέλικτη. Μπορείτε να προσθέσετε άλλα χόρτα ή μπαχαρικά σύμφωνα με την προτίμησή σας, καθώς και να την προσαρμόσετε στις γεύσεις των καλεσμένων σας. Αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες είναι μια εξαιρετική επιλογή για παρέα, οικογενειακά γεύματα ή ακόμα και για έναν ελαφρύ μεσημεριανό σνακ.

Καλή σας όρεξη!