Υπέροχες Συνταγές Νηστίσιμων Γλυκών που θα σας Μαγεύσουν
Οι γεύσεις και οι παραδόσεις παντρεύονται με μοναδικό τρόπο, καθιστώντας τα νηστίσιμα γλυκά μια ιδανική επιλογή για όσους τηρούν νηστεία ή θέλουν να απολαύσουν υγιεινές και νόστιμες λιχουδιές. Σε αυτό το άρθρο, θα σας προτείνουμε μερικές εκπληκτικές συνταγές νηστίσιμων γλυκών που θα σας ενθουσιάσουν και θα κάνουν τις ημέρες σας πιο γλυκές.
1. Κέικ με Καρύδι και Σοκολάτα
Υλικά:
- 1 φλ. τριμμένα καρύδια
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. αλεύρι
- 1/2 φλ. κακάο
- 1 φλ. νερό
- 1/2 φλ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. βανίλια
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, καρύδια).
- Σε ξεχωριστό μπολ, συνδυάζουμε τα υγρά (νερό, ηλιέλαιο, βανίλια) και τα ρίχνουμε στο μίγμα των ξηρών.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα αφαιρέσουμε από το κέντρο.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
2. Μπακλαβάς με Σιρόπι Καρύδας
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 φλ. καρύδια ή αμύγδαλα (τριμμένα)
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. κανέλα
- 1/2 φλ. φυτικό βούτυρο
Για το σιρόπι:
- 2 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 φλ. νερό
- 1 φλ. χυμό καρύδας
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Αναμιγνύουμε τα τριμμένα καρύδια με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας σε μια λαδωμένη ταψί, βουτυρώνοντας το κάθε φύλλο.
- Ρίχνουμε μια στρώση από τη γέμιση των καρυδιών και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Κόβουμε σε διαμάντια και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στο ζεστό μπακλαβά και περιμένουμε να απορροφηθεί.
3. Μπισκότα Πορτοκαλιού
Υλικά:
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. σόδα
- 3 φλ. αλεύρι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε τη σόδα και το ξύσμα πορτοκαλιού, και τέλος το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
4. Λαχταριστές Σοκολατένιες Μπάρες
Υλικά:
- 1 φλ. βρώμη
- 1/2 φλ. φυστικοβούτυρο
- 1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου
- 1/3 φλ. κακάο
- 1/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί και το πατάμε καλά για να ισιώσει.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε.
Αυτές οι συνταγές είναι όχι μόνο νοστιμότατες αλλά και εξαιρετικά εύκολες στην παρασκευή τους. Κάθε γλυκό μπορεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ή να γίνει το αγαπημένο σας σνακ. Δοκιμάστε τις και αφήστε την γλυκιά νηστεία να σας συνοδεύει!