Κολοκυθοκεφτέδες Χωρίς Αυγά: Ψητοί και Υγιεινοί
σε

Κολοκυθοκεφτέδες Χωρίς Αυγά: Ψημένοι και Υγιεινοί

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Κολοκυθοκεφτέδες Χωρίς Αυγά: Ψητοί και Υγιεινοί

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, που συνδυάζουν γεύση και υγιεινή διατροφή. Οι παραδοσιακές συνταγές συχνά περιλαμβάνουν αυγά, τα οποία ενδέχεται να θέλουμε να αποκλείσουμε είτε για διατροφικούς λόγους είτε για να διατηρήσουμε τη φυσική γεύση των υλικών. Σήμερα, θα δούμε μια υγιεινή και νόστιμη εκδοχή κολοκυθοκεφτέδων χωρίς αυγά, που ψημένοι στον φούρνο γίνονται πιο ελαφροί και θρεπτικοί.

Τα Οφέλη της Συνταγής

1. Υγιεινά Υλικά

Η βασική συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες χωρίς αυγά περιλαμβάνει κολοκύθα, κρεμμύδι, άνηθο ή δυόσμο, αλεύρι και μπαχαρικά. Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνες A, C και θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγουν την υγεία των ματιών.

2. Χωρίς Χοληστερόλη

Εξαιρώντας τα αυγά, περιορίζουμε την πρόσληψη χοληστερόλης, κάνοντάς τους κολοκυθοκεφτέδες ιδανικούς για άτομα που είναι ευαίσθητα σε αυτόν τον τομέα καθώς και για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.

3. Πανεύκολη και Γρήγορη Συνταγή

Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή και γρήγορη, κάνοντάς τους τέλειους για ένα γευστικό σνακ ή ακόμη και γεύμα.

Συστατικά

  • 2 μεσαίες κολοκύθες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα αλεύρι (ολικής άλεσης ή κανονικό)
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένος άνηθος ή δυόσμος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά ή πιπέρι (προαιρετικό)
  • Λάδι για ψήσιμο

Οδηγίες Παρασκευής

  1. Προετοιμασία Κολοκύθας: Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβουμε τις κολοκύθες με τον τρίφτη. Αν απελευθερωθούν πολλά υγρά, στραγγίζουμε καλά για να αποφύγουμε την υγρή υφή των κολοκυθοκεφτέδων κατά το ψήσιμο.

  2. Ανάμειξη Υλικών: Προσθέτουμε στο μπολ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, το αλεύρι, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  3. Δημιουργία Κεφτέδων: Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και τις πλάθουμε σε στρογγυλές ή επίπεδες μπαλίτσες.

  4. Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε μια λογόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Λιπαίνουμε ελαφρώς με λάδι και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

  5. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς, είτε μόνοι τους είτε με γιαούρτι ή τζατζίκι για επιπλέον γεύση.

Συμπέρασμα

Οι κολοκυθοκεφτέδες χωρίς αυγά αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν υγιεινές και νόστιμες γεύσεις. Με την ελαφριά τους υφή και τη γεμάτη γεύση, μπορεί να γίνουν ένα αγαπημένο πιάτο για όλη την οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή την απλή και νόστιμη συνταγή και απολαύστε τους, γνωρίζοντας ότι κάνετε μια υγιεινή επιλογή!