Ανακαλύψτε την Ιδανική Συνταγή για Νηστίσιμα Παστάκια Φλωρά
Η νηστεία δεν σημαίνει πως θα πρέπει να στερηθείτε τις απολαύσεις της ζωής, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για γλυκά! Τα νηστίσιμα παστάκια φλωρά είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν γεύση και σεβασμό στη νηστεία. Αυτά τα γλυκά είναι ελαφριά, αρωματικά και ιδανικά για κάθε περίσταση, από οικογενειακές συγκεντρώσεις μέχρι καφέδες με φίλους.
Υλικά
Για 24 παστάκια θα χρειαστείτε:
-
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml. ηλιέλαιο
- 200 ml. χυμός πορτοκαλιού
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
- Μια πρέζα αλάτι
-
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα (ψιλοκομμένα)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- Για το σιρόπι:
- 300 γρ. ζάχαρη
- 250 ml. νερό
- 1 φέτα λεμονιού
Εκτέλεση
Βήμα 1: Προετοιμασία της ζύμης
- Σε ένα μπολ, αναμείξτε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπήστε καλά με ένα σύρμα μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως.
- Σε άλλη λεκάνη, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σταδιακά προσθέστε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά, ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι.
Βήμα 2: Προετοιμασία της γέμισης
- Σε ένα μπολ, αναμείξτε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, την κανέλα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3: Διαμόρφωση των παστακιών
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Πάρτε κομμάτια ζύμης μεγέθους καρυδιού και πιέστε τα για να δημιουργήσετε δίσκους.
- Στο κέντρο κάθε δίσκου, προσθέστε λίγο από τη γέμιση με καρύδια.
- Κλείστε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση και δώστε της το σχήμα που επιθυμείτε (μπάλες ή άλλο σχήμα).
- Τοποθετήστε τα παστάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 4: Ψήσιμο
- Ψήστε τα παστάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 5: Προετοιμασία του σιροπιού
- Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη και τη φέτα λεμονιού για 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 6: Σερβίρισμα
- Ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω από τα ζεστά παστάκια μόλις βγουν από το φούρνο.
- Αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι για 1-2 ώρες πριν σερβίρετε.
Συμπέρασμα
Τα νηστίσιμα παστάκια φλωρά είναι μια εξαιρετική και νόστιμη επιλογή που θα σας ενθουσιάσει! Ιδανικά για κάθε περίσταση, μπορούν να τα απολαύσουν όλοι, είτε νηστεύουν είτε όχι. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και μοιραστείτε τη χαρά αυτών των γλυκών με τους κοντινούς σας!