Τάρτα με σοκολάτα και φραμπουάζ
σε

Τάρτα με σοκολάτα και φραμπουάζ

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Μία φανταστική τάρτα από το Pastry chef Χρίστο Ποτσίδη!

TIP: Αν δεν βρείτε στην αγορά φραμπουάζ, βάλτε βατόμουρα ή φράουλες ή ό,τι βρείτε φρέσκο (όχι
κατεψυγμένο). Αν θέλετε, επίσης, μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη.
Είναι σημαντικό τα φρούτα μας να είναι φρέσκα και να σερβίρετε την τάρτα σε θερμοκρασία
δωματίου για μέγιστη γεύση.

Συστατικά
300γρ.μπισκότα
βανίλιας (ή digestive),
θρυμματισμένα,
100γρ.αλεσμένα
αμύγδαλα,
180γρ. βούτυρο λιωμένο.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
500γρ. σοκολάτα με
60%κακάο
500γρ. κρέμα γάλακτος,
300γρ. φρέσκα (σμέουρα) φραμπουάζ,
60γρ. μαρμελάδα
βερίκοκο.

Βήματα

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα μπισκότα με τα αμύγδαλα και το βούτυρο. Τα στρώνετε σε μία ταρτιέρα με διάμετρο 23εκ. φροντίζοντας να πιάσει και στα πλαϊνά της.

Βάζετε τη βάση στο ψυγείο για 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Βράζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Μόλις πάρει βράση τη ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα να γίνουν ένα μίγμα. Μόλις κρυώσει την απλώνετε πάνω από το μπισκότο. Γαρνίρετε με τα φρέσκα φραμπουάζ και με ένα πινέλο τα αλείφετε με τη μαρμελάδα. Σερβίρετε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου.

Το διαβάσαμε εδώ