Συνταγή Πάστα Σοκολατίνα: Ιδανική Επιλογή για Κέρασμα
σε

Συνταγή για Σοκολατένια Πάστα: Τέλεια Επιλογή για Γλυκό Κέρασμα

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Συνταγή Πάστα Σοκολατίνα: Ιδανική Επιλογή για Κέρασμα

Αν αναζητάτε ένα γλυκό που θα μαγέψει τους καλεσμένους σας και θα καλύψει κάθε εορταστική σας ανάγκη, η Πάστα Σοκολατίνα είναι η τέλεια επιλογή. Αυτή η πλούσια και αφράτη σοκολατίνα συνδυάζει γεύσεις και υφές που την καθιστούν αγαπητή σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και ετοιμαστείτε να κλέψετε τις εντυπώσεις!

Υλικά

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (36% λιπαρά)
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. αλεύρι

Για τη γαρνιτούρα:

  • Σοκολατένιες νιφάδες ή τριμμένη σοκολάτα
  • Φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες) για διακόσμηση

Οδηγίες

1. Προετοιμασία της βάσης

  1. Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπολ. Μπορείτε να το κάνετε με τα χέρια σας ή χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  2. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο στα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  3. Απλώστε τη βάση σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα (διάμετρος 24 εκ.) και πιέστε την ομοιόμορφα στον πάτο. Τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

2. Ετοιμάζοντας την κρέμα σοκολάτας

  1. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε την να κρυώσει λίγο.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  3. Σε άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν λευκά και αφράτα.
  4. Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε προσεκτικά.
  5. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Ενσωματώστε τη σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας με απαλές κινήσεις για να διατηρήσετε την αφράτη υφή.

3. Συναρμολόγηση της Πάστας Σοκολατίνας

  1. Ρίξτε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τη βάση μπισκότου στη φόρμα.
  2. Ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και τοποθετήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.

4. Γαρνίρισμα

  1. Όταν η σοκολατίνα είναι έτοιμη, αφαιρέστε την από τη φόρμα και γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες.
  2. Προσθέστε φρέσκα φρούτα για μια επιπλέον δροσερή γεύση.

Συμπέρασμα

Η Πάστα Σοκολατίνα είναι ένα γλυκό που μπορεί να κάνει κάθε περίσταση ξεχωριστή. Είναι τέλεια για γενέθλια, δείπνα ή απλώς ως ένα ευχάριστο κέρασμα για τους αγαπημένους σας. Με την πλούσια γεύση σοκολάτας και την αφράτη υφή της, είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιάσει όλους! Μη διστάσετε να την δοκιμάσετε και να την προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Καλή απόλαυση!