Στέφανος Μιλτιάδους
Σεφ του Pyxida Oyster Bar
Συστατικά
240γρ. άσπρη κουβερτούρα,
600γρ. κρέμα γάλακτος,
1 κουταλιά βανίλια,
65γρ. κροκάδια,
60γρ. ζάχαρη.
Βήματα
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε τη μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος μαζί με τα κροκάδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Βράζετε μέχρι το μίγμα να φτάσει στους 65°C.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχετε μια σφικτή σαντιγί.
Αφήνετε το μίγμα της σοκολάτας να κρυώσει και ενσωματώνετε με τη σαντιγί.
Μοιράζετε το μίγμα στα ειδικά φορμάκια για να πάρουν σχήμα.
Σερβίρετε τη μους άσπρης σοκολάτας με ζελέ και φρέσκα φρούτα.