Πανεύκολο, δροσερό και εξωτικό. Φτάνει να διαλέξετε ζουμερά γλυκά μάνγκο να τα ρίξετε στο μπλέντερ και μετά να τα βάλετε στην κατάψυξη, για ένα υπέροχο επιδόρπιο χωρίς πολλές θερμίδες.
Υλικά για 6 άτομα
2 μεγάλα μάνγκο
1-4 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεφλουδίζετε και τεμαχίζετε τα μάνγκο απευθείας πάνω από το μπλέντερ ή το πολυμίξερ για να μη χάνετε καθόλου χυμό. Δοκιμάζετε ένα κομματάκι: Μερικά μάνγκο είναι πολύ γλυκά και τότε θα προσθέσετε μόνο 1 κουταλιά (ή και καθόλου) ζάχαρη. Άλλα όμως είναι άγλυκα (μάλιστα και λίγο πικρά). Τότε προσθέτετε ανάλογα 3-4 κουταλιές ζάχαρη.
- Ρίχνετε μέσα το λεμόνι και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας λείος και ομοιογενής πουρές.
- Μοιράζετε το μίγμα προσεχτικά σε φορμάκια για παγωτό σε ξυλάκι, τα κλείνετε και τα βάζετε στην κατάψυξη. Τα αφήνετε μέχρι να σφίξουν για 6 περίπου ώρες και τα σερβίρετε. Για να τα ξεφορμάρετε, βουτάτε κάθε φορμάκι σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για 2-3 δευτερόλεπτα.
Βήματα