TIP: “Το Affogato είναι μια κλασική καλοκαιρινή ιταλική δημιουργία που σερβίρεται σε όλα τα καφέ. Μάλιστα, πολύ συχνά ο καφές είναι Caffè corretto (διορθωμένος), δηλαδή προστίθεται μέσα και μια ποσότητα λικέρ ή grappa”
Συστατικά
2 (μικρές ) μπάλες παγωτό Stracciatella ή βανίλια ή σοκολάτα,
1 καφές εσπρέσο (Espresso ή 4 κουταλιές δυνατός καφές φτιαγμένος με Nescafé),
ξύσματα σοκολάτας (για παγωτό βανίλια ή σοκολάτα).
Βήματα
Βάζετε το παγωτό σε ένα φλιτζάνι (κλασικά το αφογκάτο σερβίρεται σε γυάλινο) και το περιχύνετε με τον καφέ.
Σκορπάτε απάνω τα ξύσματα σοκολάτας αν βάλατε παγωτό βανίλια ή σοκολάτα (το Stracciatella δεν χρειάζεται γιατί έχει τα δικά του) και το σερβίρετε αμέσως.