Συστατικά
14 -16 σαβουαγιάρ
6 ½ φλ. γάλα
2 κουταλιές κονιάκ
5 κουταλιές κορν φλάουερ
ή νισεστέ (νισιαστό)
4 κουταλιές ζάχαρη
1 κουβερτούρα (150γρ.) μαύρης σοκολάτας κομμένη
σε μικρά κομμάτια
1 φακελάκι (33γρ.) Dream Topping
1/3 φλ. φουντούκια χοντροαλεσμένα.
Βήματα
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το ½ φλιτζάνι γάλα με το κονιάκ και βουτάτε μέσα τα σαβουαγιάρ.
Προσοχή να μη μ ουλιάσουν πολύ.
Τα απλώνετε στη βάση ενός γυάλινου μπολ (28Χ20).
Στη συνέχεια, φτιάχνετε την κρέμα.
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 4 φλ. γάλα να βράσει.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το κορν φλάουερ, 3 κουταλιές ζάχαρη και 1 φλιτζάνι γάλα.
Ρίχνετε το μίγμα και τη σοκολάτα στο γάλα.
Όταν ετοιμαστεί η κρέμα τη ρίχνετε πάνω από τα σαβουαγιάρ.
Την αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε το 1 φλ. γάλα με το Dream Topping , το βάζετε πάνω από την κρέμα.
Την αφήνετε για 1 ώρα να παγώσει.
Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζετε τα φουντούκια και τη μια κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε πάνω από την κρέμα.