Για το ζελέ Raspberry:
½ κιλό κατεψυγµένα Raspberries
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι βανίλια
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
Για την πανακότα:
1 φλ. κρέµα γάλακτος
½ φλ. γάλα
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
EΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνετε τα Raspberries και τα πολτοποιείτε στο µπλέντερ. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε µικρή κατσαρόλα µαζί µε τη ζάχαρη. Τα βράζετε για 5 λεπτά.
Παράλληλα, ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό σε ένα µπολάκι και βάζετε µέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.
Προσθέτετε τη βανίλια και τη διαλυµένη ζελατίνη στα Raspberries και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το ζελέ στην άκρη, να κρυώσει λίγο.
Για την πανακότα: Σε ένα µπολ, βάζετε λίγο νερό και ρίχνετε µέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.
Ρίχνετε την κρέµα γάλακτος µαζί µε το γάλα και τη ζάχαρη σε µικρή κατσαρόλα. Τη βάζετε σε µέτρια φωτιά µέχρι να ζεσταθούν τα υλικά χωρίς όµως, να κοχλάσουν. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια, τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε τη µισή ποσότητα πανακότας σε ατοµικά µπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο. Αφού πήξει η πανακότα ρίχνετε από πάνω τη µισή ποσότητα από το ζελέ και τα βάζετε ξανά στο ψυγείο. Επαναλάβετε τη διαδικασία για ακόµα 2 φόρες µέχρι να επιτύχετε τη διχρωµία που βλέπετε στη φωτογραφία ή µπορείτε, αν θέλετε, να στήσετε το γλυκό όπως σας αρέσει.
ΓιώργοΣ Ερωτοκρίτου