Συστατικά
2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια µπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι µαγειρική σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
1/4 φλ. σπορέλαιο
2 κουταλιές µέλι
1 1/4 φλ. γάλα
1 φλ. χαλλούµι κοµµένο σε κυβάκια
1 φλ. ζαμπόν (χαµ) ψιλοκομμένο
Βήματα
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα µπολ αναµιγνύετε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, τη µαγειρική σόδα και το αλάτι. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε το σπορέλαιο, το µέλι και συνεχίζετε το χτύπημα µέχρι να οµογενοποιηθεί το µίγµα.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε κουταλιά κουταλιά τη μισή ποσότητα του αλευριού. Ρίχνετε το γάλα και ακολούθως, ενσωματώνετε στο µίγµα το υπόλοιπο αλεύρι. Προσθέτετε το χαλλούμι και το ζαμπόν.
Σταματάτε το μίξερ και ανακατεύετε με μία σπάτουλα για να πάνε παντού. Λαδώνετε και αλευρώνετε καλά ένα ταψί µε 12 βαθουλώµατα για cupcakes ή βάζετε μέσα χάρτινες θήκες. Βάζετε το μίγμα στις θήκες γεμίζοντάς τις µέχρι τα 2/3. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά.