Η Ιδανική Συνταγή για Πάστα Σοκολατίνα: Οδηγίες Βήμα-Βήμα
Η πάστα σοκολατίνα είναι ένα γλυκό που έχει κλέψει τις καρδιές πολλών λάτρεις των γλυκών. Με τη σοκολάτα να κυριαρχεί στη γεύση και την απαλή της υφή, είναι τέλεια για κάθε γιορτή ή και για μια απλή γλυκιά απόλαυση στο σπίτι. Στη συνέχεια, θα σας δώσουμε οδηγίες βήμα-βήμα για να φτιάξετε την απόλυτη πάστα σοκολατίνα.
Υλικά
Για το κέικ σοκολάτας:
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. σκόνη κακάου
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ½ φλ. ηλιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι)
- 1 φλ. ζεστό νερό
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 κ.γ. ξύδι
Για τη γκανάς σοκολάτας:
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% κακάο)
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
Για τη διακόσμηση:
Οδηγίες
Βήμα 1: Προετοιμασία του κέικ
- Προθέρμανση φούρνου: Ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C (356°F).
- Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέστε τα υγρά: Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το ηλιέλαιο, το ζεστό νερό, τη βανίλια και το ξύδι. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως τα υλικά.
- Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα κέικ και ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο.
Βήμα 2: Προετοιμασία της γκανάς σοκολάτας
- Λιώσιμο της σοκολάτας: Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τοποθετήστε την σε ένα μπολ.
- Θέρμανση της κρέμας: Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Ενσωμάτωμα: Ρίξτε την καυτή κρέμα γάλακτος πάνω από τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει λείο μείγμα. Αν θέλετε, προσθέστε ζάχαρη προς γλυκύτερο αποτέλεσμα.
Βήμα 3: Συναρμολόγηση
- Κόψτε το κέικ: Αφού ψηθεί και κρυώσει το κέικ, κόψτε το σε δύο ή τρία επίπεδα.
- Συναρμολόγηση: Τοποθετήστε το πρώτο επίπεδο σε μια πιατέλα και απλώστε μια στρώση γκανάς. Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα επίπεδα.
- Επικάλυψη: Απλώστε την υπόλοιπη γκανάς πάνω από το κέικ, καλύπτοντας και τα πλάγια.
Βήμα 4: Διακόσμηση
- Πασπαλίστε τριμμένη σοκολάτα ή κακάο στην κορυφή της πάστας και προσθέστε φρέσκα φρούτα, αν το επιθυμείτε.
Βήμα 5: Σερβίρισμα
Αφήστε την πάστα σοκολατίνα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά πριν την κόψετε σε κομμάτια. Σερβίρετε με καφέ ή τσάι και απολαύστε την πλούσια σοκολατένια γεύση της.
Συμπέρασμα
Η πάστα σοκολατίνα είναι ένα γλυκό που μπορεί να ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους. Με την παρακάτω συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε ένα μοναδικό γλυκό που θα αναδείξει τις γλυκές σας ικανότητες και θα ευχαριστήσει την παρέα σας. Καλή επιτυχία!