Cheesecake με σοκολάτα και αχλάδια
σε

Cheesecake με σοκολάτα και αχλάδια

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Εύη Ιωάννου Χιώτη
Chef De Cuisine, Pâtissier

Συστατικά
# Για την επικάλυψη#
5 μικρά αχλάδια
3 φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη
βανίλια
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
λίγες φέτες σύκο ή άλλο κόκκινο φρούτο
φύλλα ή τρίμμα σοκολάτας
κακάο
# Για την κρέμα τυριού#
500γρ. τυρί κρέμα
250γρ. κρέμα γάλακτος
80γρ. ζάχαρη άχνη
150γρ. μαύρη σοκολάτα
150γρ. chocolate chips
# Για το μπισκότο#
220γρ. μπισκότα σοκολάτας αλεσμένα
100γρ. βούτυρο λιωμένο

Βήματα

#Ετοιμάζετε πρώτα τα αχλάδια:#

Φτιάχνετε ένα ελαφρύ σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και τη βανίλια.

Βράζετε ελαφρά τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσοχή να μη βαρυψηθούν.

Τα βγάζετε από το σιρόπι και τα στεγνώνετε με μία πετσέτα.
#Για την κρέμα τυριού:#

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Τη βάζετε σε ένα μπολ.

Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί και προσθέτετε με ελαφρύ χτύπημα τη σαντιγί και την υγρή σοκολάτα.

Βάζετε τα chocolate chips.
#Για το μπισκότο:#

Ανακατεύετε στο λιωμένο βούτυρο το μπισκότο μέχρι να απορροφηθεί.

Βάζετε το δαχτυλίδι (φόρμα χωρίς πάτο) σε επίπεδο ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα και απλώνετε το μπισκότο στη βάση.

Στρώνετε από πάνω το μίγμα τυριού και το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει καλά.

Ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Πασπαλίζετε με κακάο και τοποθετείτε τα αχλάδια κομμένα στα τέσσερα ή και ολόκληρα.

Γαρνίρετε με κόκκινα φρούτα και φύλλα ή τρίμμα σοκολάτας.

Για να στολίσετε το γλυκό με επιτυχία θα χρειαστείτε λίγη επιπλέον σαντιγί για να στερεώσετε τα φρούτα.

Το διαβάσαμε εδώ