Για το κρεμμυδόψωμο
100γρ κρεμμύδι
50γρ ελαιόλαδο
5γρ αλάτι
500γρ αλεύρι χωριάτικο
11γρ ξηρή μαγιά
10γρ ζάχαρη
225γρ νερό
Πράσινες ελιές
Κεφαλοτύρι
Άσπρο και ροζ πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι σε χοντρό τρίφτη και το μαραίνουμε με το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να αφρίσει.
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το ψημένο κρεμμύδι και το μείγμα μαγιάς και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε σε χοντρά κορδόνια και τα βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Τα χαράζουμε ελαφρά, καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 45’. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή περίπου ώρα.
Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια και βάζουμε σε μπωλ μαζί με τις ελιές και λίγο ελαιόλαδο. Χοντρο-κοπανίζουμε τα πιπέρια και τα προσθέτουμε στις ελιές και το τυρί. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με το κρεμμυδόψωμο.