1 κιλό ξιφίας
40γρ ελαιόλαδο
35γρ χυμό λεμονιού
Φρέσκο δυόσμο ή μέντα
Φρέσκια σιταροπούλα (καλαμπόκι)
Θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε το ψάρι, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κύβους-σουβλάκια. Το βάζουμε σε κεραμικό ή γυάλινο ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο δυόσμο ή μέντα. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.
Κόβουμε την σιταροπούλα σε φέτες πάχους 1 εκ και περνάμε σε σουβλάκια, μαζί με τον ξιφία. Αλατίζουμε και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε γκριλ.