500γρ τόνο yellow fin (σε φέτες)
30γρ ελαιόλαδο
Χοντρό θαλασσινό αλάτι
1 γεμάτη κουταλιά σούπας ξερό κόλιαντρο (σπόρους)
Για το μείγμα μάνγκο:
350γρ μάνγκο
50γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
50γρ ελιές τσακιστές
15γρ ελαιόλαδο
Για το πουργούρι:
50γρ πουργούρι
Αλάτι
Φρέσκο κόλιαντρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε πρώτα το πουργούρι: Το βάζετε σε μπωλ μαζί με 100γρ νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε και καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνετε για τουλάχιστον 2 ώρες. Ανακατεύετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο κι αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μάνγκο και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Τα βάζετε σε γυάλινη λεκάνη. Καθαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβετε και τα προσθέτετε στα μάνγκο. Προσθέτετε τις ελιές (ψιλοκομμένες) και το ελαιόλαδο κι ανακατεύετε. Καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι – ιδανικά με χοντρό και βαρύ πάτο. Αλατίζετε ελαφρά τον τόνο, πασπαλίζετε με χοντρο-κοπανισμένο ξερό κόλιαντρο και βάζετε στο τηγάνι. Ψήνετε την κάθε πλευρά για 30 δευτερόλεπτα και σερβίρετε αμέσως μαζί με το μείγμα μάνγκο και το πουργούρι.