4 ΑΤΟΜΑ / 20’ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / 25’ ΨΗΣΙΜΟ / ΕΥΚΟΛΟ
Για το σολομό
- 4 κομμάτια φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα
- 2 φέτες ψωμί
- 1 φλιτζ. φρυγανιά
- 1 κουταλάκι δρακόντιο (εστραγκόν)
- Ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλάκι σκόνη λαχανικών
- Αλάτι πιπέρι
Για το ντιπ κάρυ
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- 6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι ήπιο κάρυ
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μπλέντερ βάζετε το ψωμί και αλέθετε καλά και αδειάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Ρίχνετε την φρυγανιά, το δρακόντιο, το ξύσμα λεμονιού, την σκόνη λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά και περνάτε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια σολομού.
- Τοποθετείτε πάνω σε ένα ταψί με λαδόχαρτο τα κομμάτια του σολομού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25’.
- Για το ντιπ: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το ντιπ με κάρυ και συνοδεύετε το σολομό με αυτό.