σε

Ψητό χταπόδι

Enjoy Succulent Grilled Octopus Beautifully Arranged On A Matte Black Plate With Lemon Wedges And Fresh Herbs, Illuminated By Warm Light For Added Texture
❤️ Αποθήκευση συνταγής
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό χταπόδι από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND

2 φύλλα δάφνης

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/3 φλ. ξύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε και ξεπλύνετε καλά το χταπόδι. Βάλτε το σε κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης και σκεπάστε.

Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 35–40 λεπτά.

Μόλις κρυώσει, κόψτε το σε κομμάτια και μαρινάρετε με λάδι, ξύδι, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι & πιπέρι.

Αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ψήστε σε σχάρα ή γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!