Συστατικά
3 φιλέτα κοτόπουλου,
• 100 γρ. (1 φλ.) γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά),
• 50 γρ. (½ φλ.) τριμμένη παρμεζάνα,
• 125 ml (½ φλ. ή 120 γρ.) λιωμένο βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα,
• 1 κοφτό κουταλάκι ξηρό θυμάρι,
• 1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη,
• Αλάτι (1 κοφτό κουταλάκι περίπου), πιπέρι
• Μαγιονέζα και σος ταρτάρ για το σερβίρισμα.
Βήματα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε φετάκια (σαν ροδέλες) πάχους 1 εκατοστού περίπου. Απλώνετε πάνω στο ταψί του φούρνου μια καλά βουτυρωμένη αντικολλητική λαδόκολλα.
Βάζετε τη γαλέτα, την παρμεζάνα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και πιπέρι στη γυάλα του μπλέντερ ή του πολυμίξερ και τα χτυπάτε για ½ περίπου λεπτό, για να τα ψιλοκόψετε και να γίνουν σχεδόν σαν μια ομοιογενής σκόνη. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα βαθύ πιάτο. Βάζετε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ ή ένα δεύτερο βαθύ πιάτο.
Βουτάτε τα κομμάτια των φιλέτων του κοτόπουλου πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και ύστερα τα τυλίγετε στο μίγμα της γαλέτας με την παρμεζάνα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά, παντού. Ύστερα, τα απλώνετε πάνω στο ταψί με τη βουτυρωμένη λαδόκολλα, σε μια στρώση.Ψήνετε τα νάγκετς για 20 περίπου λεπτά στο φούρνο, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος και τα σερβίρετε ζεστά (ή ξαναζεσταμένα στο φούρνο), συνοδεύοντάς τα με μαγιονέζα και σος ταρτάρ