Δρ Νατάσα Παπαηρακλέους
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc
Ειδική επιστήμονας του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου
Ιατρικό Κέντρο Δικταίον
Συστατικά
300γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα, κομμένα
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κ. γλ. αλάτι
1 Κ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 Κ ξηρό βερμούτ ή λευκό ξηρό κρασί
1/4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
2 Κ κρέμα γάλακτος, χαμηλή σε λιπαρά
2 Κ ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
Βήματα
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και στις δύο πλευρές. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε, γυρίζοντας μία ή δύο φορές. Προσθέτετε το κρεμμύδι στο τηγάνι, έπειτα τα μανιτάρια και μετά το βερμούτ.
Ρίχνετε το ζωμό και μαγειρεύετε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ, 1 – 2 λεπτά.
Τέλος, προσθέτετε την κρέμα και το σχοινόπρασο και το αφήνετε να σιγοβράσει.