Βοδινό στέικ με ραγού μανιταριών
σε

Βοδινό στέικ με ραγού μανιταριών

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Μία συνταγή από τον σεφ Λούη Παπαγεωργίου.

Συστατικά
4 βοδινά στέικ από φιλέτο (κόντρα φιλέτο ή μπoν φιλέ) 220-250 γρ. περίπου το καθένα,
4 (περίπου) κουταλιές ελαιόλαδο,
2 κουταλιές έτοιμη μπάρμπεκιου σος (BBQ Sauce),
4 μέτριες ντομάτες,
300 γρ. μανιτάρια πλευρότους (μανιτάρια στρείδια),
200 γρ, μικρά άσπρα μανιτάρια σε φετάκια,
½ φλ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια,
½ λίτρο (2 φλ.) κρέμα γάλακτος,
3 κοφτές κουταλιές μουστάρδα με σπόρους μουστάρδας,
αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Αναμιγνύετε τη σος μπάρμπεκιου με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλείφετε τα στέικ με το μίγμα και από τις δυο πλευρές και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Τα κρατάτε σε μια μη μεταλλική λεκάνη για ½ περίπου ώρα να μαριναριστούν. Κόβετε δυο φέτες από το πάνω και το κάτω μέρος της ντομάτας και τις κρατάτε στην άκρη.

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά για να μαραθούν. Προσθέτετε τα μανιτάρια, δυναμώνετε τη φωτιά και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να πιούν όλο το νερό που θα κατεβάσουν. Τα βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, την ανακατεύετε καλά και όταν κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Επιστρέφετε μέσα τα μανιτάρια να πάρουν μια βράση και ελέγχετε το αλατοπίπερο.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι/σχάρα σε δυνατή φωτιά και ψήνετε πάνω τα στέικ ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλετε (δες σημείωση πιο κάτω). Τα βγάζετε πάνω σε ζεστή πιατέλα για 4-5 λεπτά.Στο μεταξύ, λαδώνετε ελαφρά το τηγάνι/σχάρα και ψήνετε πάνω τις ντομάτες σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.Σερβίρετε τα στέικ σε 4 πιάτα με τις ντομάτες από πάνω (αν θέλετε τα κόβετε στα δυο και βάζετε ανάμεσα στα κομμάτια τις ντομάτες) και προσθέτετε γύρω-γύρω το ραγού των μανιταριών.

 

 

 

Το διαβάσαμε εδώ