Στιρ φράι βοδινού µε πιπεριές και νουτλ
σε

Στιρ φράι βοδινού µε πιπεριές και νουτλ

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Συστατικά
500 γρ. βοδινό φιλέτο,
½ πράσινη + ½ κόκκινη + ½ κίτρινη ή πορτοκαλιά πιπεριά, κοµµένες σε λεπτές λωρίδες/µπαστουνάκια,
2 φρέσκα κρεµµυδάκια, κοµµένα στη µέση κατά µήκος και ύστερα σε µπαστουνάκια,
3 κουταλιές ξηρό Sherry ή λευκό κρασί,
3 κουταλιές σκουρόχρωµη σόγια σος (Dark soya sauce),
85 ml (1/3 φλ.) ζωµό βοδινού,
450 γρ. κινέζικα νουτλ αβγού (Egg noodles), βρασµένα σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου και στραγγισµένα,
4 κουταλιές λάδι (φυστικέλαιο ή αραβοσιτέλαιο),
Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Καθαρίζετε προσεχτικά το κρέας από τις ίνες και τα παχάκια του και το κόβετε σε λεπτές, µακρόστενες λωρίδες/µπουκιές. Αναµιγνύετε το sherry (ή το κρασί) µε τη σόγια σος σε ένα µπολάκι και το κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα γουόκ, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, και κοκκινίζετε µέσα το κρέας, γυρίζοντάς το µια-δυο φορές, µέχρι να ροδίσει καλά και σχεδόν να καλοψηθεί, για 4 µάξιµουµ λεπτά.

Προσθέτετε τα κρεµµυδάκια και τις πιπεριές στο γουόκ και τα ανακατεύετε να ζεσταθούν καλά και να µαραθούν, για 1 λεπτό. Ύστερα, ρίχνετε µέσα το µίγµα του sherry µε τη σόγια σος, ανακατεύετε για 1 λεπτό και τέλος προσθέτετε το ζωµό και συνεχίζετε το ψήσιµο, πάντα ανακατεύοντας, για 2 ακόµη λεπτά.Αποσύρετε το γουόκ από τη φωτιά και αφήνετε µέσα το φαγητό µέχρι να ετοιµάσετε τα νουτλ: Ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα ανακατεύετε µέσα να ζεσταθούν και να πιάσουν λάδι παντού. Τα αδειάζετε σε µια πιατέλα και ρίχνετε πάνω το στιρ φράι.

Το διαβάσαμε εδώ