σε

Τονοσαλάτα με στριφτά μακαρόνια ολικής

Τονοσαλάτα με στριφτά μακαρόνια ολικής
❤️ Αποθήκευση συνταγής
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. Στριφτό (Fusilli) Ολικής Άλεσης Μιτσίδη

1 κύβο Φυσικό Ζωμό για Ζυμαρικά Μιτσίδη

2 συσκευασίες 160 γρ. τόνο, σε νερό

1 φλ. ντοματίνια, μοιρασμένα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

¼ φλ. ελιές μαύρες

½ φλ. καλαμπόκι, βρασμένο ή ψημένο

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 αυγά βρασμένα

Για το ντρέσινγκ:

1/3 φλ. ελαιόλαδο

3 κ. σ. χυμό λεμονιού

1 κ. γ. γεμάτο μουστάρδα ντιζόν

1 κ. γ. μέλι

¼ κ. γ. πιπέρι μαύρο

Αλάτι όσο χρειάζεται

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα στον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία μαζί με τον ζωμό λαχανικών. Τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Βράζουμε τα αυγά, να γίνουν σφικτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, μέχρι να τα χρειαστούμε. Μοιράζουμε τα ντοματίνια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Τα μεταφέρουμε μαζί με τις ελιές και το καλαμπόκι σε μια σαλατιέρα. Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό του και τον προσθέτουμε στα λαχανικά.

Βάζουμε σε βαζάκι που κλείνει όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Ανακινούμε καλά.

Προσθέτουμε στη σαλατιέρα τα μακαρόνια και αναμειγνύουμε. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τα αυγά σε τέταρτα, τα τοποθετούμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!