Σολομός teriyiaki με σπαγγετίνι
σε

Σολομός teriyiaki με σπαγγετίνι

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. Σπαγγετίνι Μιτσίδη

3 κ. σ. σάλτσα σόγιας

3 κ. σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

3 κ. σ. Mirin (γλυκό ιαπωνικό κρασί από ρύζι)

½ κ. γ. μαύρο πιπέρι

4 x 125 γρ. φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα ή κόκαλα

4 κ. σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ. σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες περίπου 4 εκατοστών

1 φλ. κατεψυγμένα φύλλα σπανακιού

2 κ. γ. σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά με άφθονο κρύο νερό. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, το mirin και το μαύρο πιπέρι. Βουτάμε τα φιλέτα σολομού στη σάλτσα για να καλυφθούν όλες οι πλευρές.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε τα φιλέτα σολομού από τη σάλτσα, τινάζοντας την περίσσεια και τα τοποθετούμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε περίπου 2 λεπτά κάθε πλευρά. Τα αποσύρουμε από το τηγάνι σε πιατέλα. Χρησιμοποιούμε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής και αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με λίγη από την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα λευκά μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φύλλα σπανακιού και το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών. Μαγειρεύουμε ακόμα ένα λεπτό μέχρι να ξεπαγώσει εντελώς το σπανάκι. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και την υπόλοιπη σάλτσα. Ανακατεύουμε τα πάντα μαζί για να ενωθούν.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μπολ με σολομό και επιπλέον νιφάδες τσίλι αν θέλουμε.

Το διαβάσαμε εδώ