- 500 γρ. Ρικατόνι Μιτσίδη
- 1 πακέτο καπνιστό σολομό σε κύβους
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 ½ φλ. κρέμα
- πιπέρι και αλάτι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 1 κ.γ. chives ψιλοκομμένα
- chives για γαρνιρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα Ρικατόνι Μιτσίδη σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες ψησίματος του πακέτου και τα στραγγίζετε. Κρατάτε 1/3 φλιτζάνι από το νερό τους.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζετε το ελαιόλαδο και τον βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο βάζετε τον σολομό και τα chives και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Προσθέτετε φρέσκια κρέμα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και λίγο αλάτι, ανακατεύετε και ψήνετε για 2 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Βάζετε τα ρικατόνι και ανακατεύετε.
Αν χρειαστεί προσθέστε νερό από τα ρικατόνι.
Βάζετε σε ένα μπολ, γαρνίρετε με chives και πιπέρι και σερβίρετε.