Ριγκατόνι «αλά Νόρμα»
σε

Ριγκατόνι «αλά Νόρμα»

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλους κύβους

¼ φλ. ελαιόλαδο + 2 κουταλιές έξτρα

500 γρ. Rικγατόνι Μιτσίδη

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κυπελλάκι Πάστα Ντομάτας Μιτσίδη (70γρ)

½ φλ.  (125 ml) λευκό κρασί

1 συσκευασία Περαστή Ντομάτα (passata) Μιτσίδη (500γρ)

1 κ. γ. ρίγανη ξηρή

½ κ. γ. μαύρο πιπέρι

1 κ. γ. ζάχαρη

Αλάτι, όσο χρειάζεται

2 κ. σ. φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο

Παρμεζάνα τριμμένη για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί φούρνου. Περιχύνουμε με το ¼ φλ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 220˚C, στον αέρα, για 35-45 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.

Βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, 1 λεπτό λιγότερο από την ενδεδειγμένη ώρα στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που τα βράσαμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα στις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε την πάστα ντομάτας. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την περαστή ντομάτα, ρίγανη, πιπέρι, ζάχαρη και αλάτι όσο χρειάζεται. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά.

Βάζουμε μέσα στη σάλτσα τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε το μισό βασιλικό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και αναμειγνύουμε. Αν το φαγητό είναι πολύ παχύρευστο, προσθέτουμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε. Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί βράση για ένα λεπτό.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα.

Το διαβάσαμε εδώ