ΥΛΙΚΑ
2 x 250 γρ. Ραβιόλι με Ντομάτα, Μοτσαρέλλα και Βασιλικό (Mezzelune Caprese) Μιτσίδη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. σ. Πάστα Ντομάτας Μιτσίδη
125 ml λευκό κρασί
400 γρ. Ψιλοκομμένες Ντομάτες Μιτσίδη
200 ml Περαστή Ντομάτα (passata) Μιτσίδη
1 κ. γ. ζάχαρη
¼ κ. γ. μαύρο πιπέρι
300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Αλάτι, όσο χρειάζεται
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε το σπανάκι σταδιακά και αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο και τα υγρά του. Μεταφέρουμε το σπανάκι σε μπολ. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι μόλις να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πασσάτα, το μαύρο πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Σιγοβράζουμε για πέντε περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει λίγο πιο παχύρευστη.
Συναρμολογούμε τα ραβιόλι: Καλύπτουμε τη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους 20 Χ 30 εκ. περίπου, με το 1/3 της σάλτσας ντομάτας. Βάζουμε από πάνω, κατευθείαν από την κατάψυξη, μία στρώση ραβιόλια (τη μία συσκευασία) και τα καλύπτουμε με το μισό σπανάκι. Συνεχίζουμε με ακόμα 1/3 από τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλλα. Βάζουμε ακόμα μία στρώση ραβιόλια (τη δεύτερη συσκευασία), το υπόλοιπο σπανάκι, τη σάλτσα ντομάτας και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλλα. Καλύπτουμε το σκεύος με ασημόχαρτο προσέχοντας να μην αγγίζει, όσο γίνεται, την επιφάνεια του φαγητού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180˚C, στον αέρα, για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά μέχρι το τυρί να ροδίσει κατά τόπους. Σερβίρουμε αμέσως με μια φρέσκια και δροσερή σαλάτα.