Μαμμαδίστικες «Καττούδες» στο φούρνο
σε

Μαμμαδίστικες «Καττούδες» στο φούρνο

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

750 ml /3 φλ. γάλα

250 ml / 1 φλ. κρέμα γάλακτος

4 μεγάλα αυγά

300 γρ. χαλλούμι, τριμμένο + επιπλέον για πασπάλισμα

200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο

200 γρ. βούτυρο για το ταψί

500 γρ. Μεγάλα Κοχύλια ΜΙΤΣΙΔΗ

2 κύβους Φυσικό Ζωμό Λαχανικών ΜΙΤΣΙΔΗ

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα αλάτι

¼ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά αποξηραμένο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚ C, στον αέρα.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό 1 λεπτό λιγότερο από ότι αναγράφεται στη συσκευασία, μαζί με το φυσικό ζωμό λαχανικών. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.

Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα τριμμένα τυριά, το μοσχοκάρυδο, το δυόσμο και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε με το βούτυρο ένα πυρίμαχο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα με τα ζυμαρικά. Το υγρό μείγμα θα πρέπει να καλύπτει τα περισσότερα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με επιπλέον χαλλούμι και ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Το διαβάσαμε εδώ