Κριθαράκι με κοτόπουλο
σε

Κριθαράκι με κοτόπουλο

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κοτόπουλο, μπούτι χωρίς δέρμα και κόκκαλο

1 κ. γ. αλάτι

½ κ. γ. πάπρικα

½ κ. γ. πιπέρι

1 πρέζα τσίλι

¼ φλ. ελαιόλαδο +ν 2 κουταλιές έξτρα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

250 γρ. ντοματίνια, μοιρασμένα

1/2 φλ. λευκό κρασί

500 γρ. Κριθαράκι Μιτσίδη

400 γρ. Ψιλοκομμένες Ντομάτες Μιτσίδη

1 κ. γ. ζάχαρη

1 κύβο Φυσικό Ζωμό Κότας Μιτσίδη, διαλυμένο σε 3 φλ. νερό

250 γρ. τυρί, μοτσαρέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το μεταφέρουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

Βάζουμε ένα τηγάνι στην εστία σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα άλλο σκεύος.

Βάζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια. Ψήνουμε για δύο λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και όσο ελαιόλαδο έχουμε και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, 1 λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε με δύο φλιτζάνια από τον ζωμό. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά για να μην «αρπάξει» το φαγητό. Σιγά-σιγά προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό. Δοκιμάζουμε το φαγητό. Το κριθαράκι πρέπει να είναι ψημένο al dente και το φαγητό ζουμερό. Αν το σκεύος μας μεταφέρεται στον φούρνο τότε απλά πασπαλίζουμε από πάνω με τη μοτσαρέλα και τον βασιλικό. Αν όχι, τότε μεταφέρουμε το κριθαράκι σε σκεύος φούρνου και μετά πασπαλίζουμε με το τυρί και τον βασιλικό.

Ψήνουμε στους 200˚ C, στον αέρα, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να λειώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον βασιλικό αν θέλουμε.

Το διαβάσαμε εδώ