Μπουκατίνι με πέστο και μπιζέλια
σε

Μπουκατίνι με πέστο και μπιζέλια

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

4 σκελίδες σκόρδο

80 γρ. κουκουνάρια (πινόλια)

160 γρ. φρέσκο βασιλικό

80 γρ. τριµµένη παρµεζάνα (parmigiano-reggiano)

40 γρ. τριµµένο τυρί πεκορίνο (pecorino)

300 ml παρθένο ελαιόλαδο

400 γρ. bucatini (ζυµαρικά)

1 φλιτζάνι φρέσκα ξεφλουδισµένα µπιζέλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να ετοιµάσετε το πέστο, βάζετε σ’ ένα µπλέντερ τις σκελίδες σκόρδου, τα κουκουνάρια, το βασιλικό, τα τυριά και το παρθένο ελαιόλαδο και τα χτυπάτε καλά. Ετοιµάζετε τα bucatini σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας. Μετά το βράσιµο, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν για πέντε λεπτά σ’ ένα µπολ. Ρίχνετε τα µπιζέλια σε νερό αλατισµένο που βράζει για 2 λεπτά κι ακολούθως τα στραγγίζετε. Προσθέτετε στο µπολ µε τα bucatini, τα µπιζέλια και το πέστο και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αµέσως.

Θωµάς Ξενόπουλος-Peccini

Το διαβάσαμε εδώ