500γρ κιμά βοδινό
250γρ κρεμμύδι
300γρ κόκκινες ντομάτες
Λίγο μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας
1 κουταλάκι τσαγιού πάπρικα γλυκιά
Κόκκινη πιπεριά σε φέτες για γαρνίρισμα (αν θέλουμε)
5 μεγάλες Κυπριακές πίτες για σουβλάκια
50γρ βούτυρο
Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι σε χοντρό τρίφτη. Τρίβουμε και τις ντομάτες με τον ίδιο τρόπο. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Τα βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη μαζί με τον κιμά, την πάστα ντομάτας, την πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά (αν η πάστα ντομάτας δεν είναι αλμυρή, προσθέτουμε αλάτι.)
Μοιράζουμε τις πίτες στα δύο, ανοίγοντας τις και τις τοποθετούμε σε ρηχό ταψί φούρνου, το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Τις αλείβουμε με βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα του κιμά πάνω στις πίτες. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λεπτοκομμένες φέτες κόκκινης πιπεριάς.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30′ περίπου.
Σερβίρουμε αμέσως με χυμό λεμονιού.