Συστατικά
1 ½ φλ. ψίχα από άσπρο ψωµί αλεσµένη στο µπλέντερ,
3 κουταλιές γάλα,
½ φλ. κετσάπ,
400 γρ. κιµά βοδινό + 300 γρ. κιµά χοιρινό (σύνολο 700 γρ.),
½ φλ. ψιλοκοµµένο κρεµµύδι,
3 κουταλιές ψιλοκοµµένο µαϊντανό,
1 γεµάτο κουταλάκι µουστάρδα,
1 κουταλάκι ψιλοκοµµένο βασιλικό,
2 αβγά,
αλάτι, πιπέρι, λάδι για άλειµµα.
Βήματα
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Ντύνετε το ταψί του φούρνου µε αντικολλητική λαδόκολλα και τη λαδώνετε.
Βάζετε τα ψίχουλα του ψωµιού σε ένα µπολ και τα ραντίζετε µε το γάλα.
Τα κρατάτε στην άκρη για 5 λεπτά και ύστερα, προσθέτετε µέσα 2 κουταλιές κετσάπ, τους κιµάδες, το κρεµµύδι, τον µαϊντανό, τη µουστάρδα το βασιλικό, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.
Ζυµώνετε το µίγµα και το πλάθετε σαν «φραντζόλα» µήκους 22-24 εκ. περίπου.
Το βάζετε πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί.
Αλείφετε την επιφάνεια του ρολού µε το υπόλοιπο κετσάπ (6 κουταλιές περίπου) και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.
Το βγάζετε και το αφήνετε να µείνει για 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε κοµµένο σε φέτες (12 περίπου) µε λαχανικά ή σαλάτα.