σε

Καροτόσουπα με κάρυ

Καροτόσουπα με κάρυ
❤️ Αποθήκευση συνταγής
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

(Σρι Λάνκα)

ΥΛΙΚΑ

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 ξηρό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

10 μεγάλα καρότα, κομμένα σε μικρά προς μέτρια κομμάτια 1 κουταλιά σκόνη κάρυ

200 γρ. Ψιλοκομμένες Ντομάτες Μιτσίδη (μισή συσκευασία)

100 γρ. Περαστή Ντομάτα (Passata) Μιτσίδη (μισή συσκευασία)

5-6 φρέσκα ή ξηρά φύλλα κάρυ (θα τα βρείτε σε έθνικ μαγαζιά)

½ κουταλάκι κύμινο σε σκόνη

½ κουταλάκι μπούκοβο ή τσίλι σε σκόνη

1 κουταλιά Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη

1 φλ. Μακαρόνια Κοράλλι (Elbow Macaroni) Μιτσίδη, ψημένα

Αλάτι & πιπέρι

½ φλ. κρέμα καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι με το τζίντζερ και μετά το σκόρδο. Προσθέτουμε τα καρότα και την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα σοτάρουμε και αυτά ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να τα καλύψει εντελώς, προσθέτουμε την περαστή ντομάτα, το κύμινο, τη σκόνη κάρυ, τα φύλλα κάρυ, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά. Τα περνάμε από blender και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Εν τω μεταξύ ψήνουμε το ζυμαρικό μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αφού προσθέσαμε στο νερό τους τη σκόνη λαχανικών. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε αμέσως στο μείγμα των καρότων. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!