Μια Κλασική Επιλογή: Συνταγή Ψαρονεφρί στην Κατσαρόλα για Όλη την Οικογένεια
Το ψαρονεφρί, ή αλλιώς "νιόκι ψαριού", αποτελεί ένα παραδοσιακό πιάτο που προέρχεται από τη μεσογειακή κουζίνα και είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικογενειακά γεύματα. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια απλή συνταγή για ψαρονεφρί στην κατσαρόλα, ιδανική για να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας.
Υλικά
Για 4 άτομα:
- 500 γρ. ψαρονεφρί
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- 1 φλιτζάνι ζωμό ψαριού ή λαχανικών
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1: Προετοιμασία Υλικών
Ξεκινήστε προετοιμάζοντας όλα τα υλικά σας. Κόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και την πιπεριά σε μικρές κομμάτια για ομοιόμορφο μαγείρεμα.
Βήμα 2: Σοτάρισμα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρότα και την πιπεριά και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 ακόμη λεπτά.
Βήμα 3: Προσθήκη Ντομάτας και Μπαχαρικών
Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Βήμα 4: Μαγείρεμα του Ψαρονεφρί
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Προσθέστε το ψαρονεφρί στην κατσαρόλα και ρίξτε τον ζωμό. Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση και στη συνέχεια καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι. Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 5: Σερβίρισμα
Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό πριν το σερβίρετε. Το ψαρονεφρί μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι ή πατάτες, αλλά και σκέτο, για να απολαύσετε τη γεύση του.
Συμπέρασμα
Αυτή η συνταγή για ψαρονεφρί στην κατσαρόλα συνδυάζει την παράδοση με την απλότητα. Είναι πλούσια σε γεύσεις και θρεπτικά συστατικά, κάνοντάς την ιδανική για οικογενειακά γεύματα. Δοκιμάστε την και απολαύστε τη μοναδική γεύση της μεσογειακής κουζίνας στο σπίτι σας!