Απλή Συνταγή για Ψάρι Παγκασίου Φουρνιστό: Νοστιμιά και Ικανοποίηση!
Αν αναζητάτε μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ένα υγιεινό γεύμα, το ψάρι παγκασίου φούρνου είναι η τέλεια επιλογή. Το παγκάσιους είναι ένα ψάρι με ήπια γεύση και σχετικά χαμηλά λιπαρά, κάνοντάς το ιδανικό για πολλές παρασκευές. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε ένα απολαυστικό και ικανοποιητικό πιάτο που σίγουρα θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας!
Υλικά
Για 4 άτομα θα χρειαστείτε:
- 800 γρ. φιλέτο παγκασίου
- 2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ρίγανης
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Λαχανικά της επιλογής σας (μπρόκολο, καρότα κ.λπ.) για συνοδευτικό
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία Φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
-
Προετοιμασία Ψαριού: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το φιλέτο παγκασίου και αφήστε το να μαριναριστεί για περίπου 20 λεπτά.
-
Προετοιμασία Λαχανικών: Εν τω μεταξύ, κόψτε τα λαχανικά της επιλογής σας σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατέψτε.
-
Τοποθέτηση στο Ταψί: Τοποθετήστε το φιλέτο παγκασίου πάνω από τα λαχανικά στο ταψί. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε λίγος επιπλέον μαϊντανός από πάνω.
-
Ψήσιμο: Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το ψάρι.
- Σερβίρισμα: Αφαιρέστε το από τον φούρνο και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε. Πασπαλίστε με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με φρέσκο λεμόνι.
Συμβουλές
- Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς μπαχαρικών και να προσθέσετε ποικιλία στα λαχανικά σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Το ψάρι παγκασίου ταιριάζει εξαιρετικά με ρύζι ή πατάτες, προσφέροντας ένα πιο χορταστικό γεύμα.
Αυτή η συνταγή για ψάρι παγκασίου στο φούρνο είναι εύκολη και γρήγορη, με μοναδική γεύση που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Απολαύστε το με ένα ποτήρι λευκό κρασί και καλή σας όρεξη!