Απλή Συνταγή για Ψάρι Φιλέτο στον Φούρνο: Εύκολα και Νόστιμα
Το ψάρι αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά τρόφιμα που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας. Είναι γεμάτο σε Ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και βιταμίνες, ενώ η παρασκευή του είναι εύκολη. Μια από τις πιο ευχάριστες και νόστιμες συνταγές είναι το ψάρι φιλέτο στο φούρνο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μια απλή συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά:
- 4 φιλέτα ψαριού (π.χ. σολωμός, τσιπούρα ή λαυράκι)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (φρέσκια ή αποξηραμένη)
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Λαχανικά της επιλογής σας (π.χ. κολοκυθάκια, καρότα, πιπεριές), κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση:
-
Προθερμάνετε τον φούρνο: Ρυθμίστε τον φούρνο στους 200°C.
-
Ετοιμάστε τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ, αναμίξτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Αυτή η μαρινάδα θα δώσει μοναδική γεύση στο ψάρι.
-
Μαρινάρετε το ψάρι: Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί και ρίξτε τη μαρινάδα επάνω τους, διασφαλίζοντας ότι καλύπτονται ομοιόμορφα. Αφήστε τα να μαριναριστούν για περίπου 15 λεπτά.
-
Προετοιμάστε τα λαχανικά: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα κομμένα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μπαχαρικά της επιλογής σας για επιπλέον γεύση.
-
Συνδυάστε και ψήστε: Μετά τη μαρινάδα, τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού στο κέντρο του ταψιού και τα λαχανικά γύρω τους. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
-
Ανάμειξη και χρώμα: Μετά από 20 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για ακόμη 10-15 λεπτά, μέχρι το ψάρι να είναι τρυφερό και να έχει όμορφα χρώματα. Το ψάρι θα πρέπει να επικαλύπτεται από καραμελωμένα λαχανικά.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε το ψάρι φιλέτο ζεστό, συνοδευόμενο από τα ψητά λαχανικά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού και φρέσκα βότανα για περισσότερη γεύση.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορους τύπους ψαριού ή λαχανικών ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις σας.
- Εάν θέλετε μια πιο ελαφριά επιλογή, μπορείτε να παραλείψετε το ελαιόλαδο ή να το μειώσετε.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Είναι εύκολη και γρήγορη, γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε την και απολαύστε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο!