Ανακαλύπτοντας τη Γεύση: Συνταγή για Μακαρόνια με Κιμά
σε

Αναζητώντας τη Γεύση: Συνταγή για Ζυμαρικά με Κιμά

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Ανακαλύπτοντας τη Γεύση: Συνταγή για Μακαρόνια με Κιμά

Η ελληνική κουζίνα φημίζεται για την ποικιλία και την πλούσια γεύση της, με τα μακαρόνια με κιμά να συγκαταλέγονται στα πιο δημοφιλή πιάτα. Αυτή η απλή και απολαυστική συνταγή θα σας ταξιδέψει στις γεύσεις της και θα σας προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία.

Υλικά

Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ. μακαρόνια (πένες ή σπαγγέτι)
  • 500 γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμικτος)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 400 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα
  • Τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή φέτα), για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προετοιμασία του Κιμά

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τριμμένο καρότο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  4. Ενσωματώνουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Μαγείρεμα των Μακαρονιών

  1. Εν τω μεταξύ, βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ακολουθούμε τις οδηγίες του πακέτου για τον χρόνο μαγειρέματος.
  2. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Συνδυασμός Γευστικών Συστατικών

  1. Προσθέστε τον κιμά στα μακαρόνια και ανακατέψτε προσεκτικά ώστε να καλυφθούν πλήρως με τη σάλτσα του κιμά.
  2. Ο σερβιρισμός είναι έτοιμος! Μοιράστε τα μακαρόνια σε πιάτα, γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και προσθέστε τριμμένο τυρί από πάνω.

Συμβουλές και Εναλλακτικές

  • Μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά όπως πιπεριές ή μανιτάρια κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος.
  • Μια πρέζα καυτερής πιπεριάς μπορεί να προσφέρει μια πιο spicy γεύση.
  • Η προσθήκη μιας κουταλιάς κρέμας γάλακτος στη σάλτσα μπορεί να δώσει μια πιο πλούσια υφή.

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα πιάτο που εκτιμούν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Συνδυάζοντας την απλότητα στην προετοιμασία με την πλούσια γεύση τους, είναι ιδανικά για οικογενειακές συγκεντρώσεις ή για μια νέα γαστρονομική εμπειρία στην ελληνική κουζίνα. Αφεθείτε στις γεύσεις και απολαύστε αυτή την κλασική συνταγή!