ΥΛΙΚΑ
1/3 φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. νερό
1 ¾ κιλά καρπούζι ξεφλουδισµένο, ξεσποριασµένο και κοµµένο σε κύβους των 2 ½ εκ. περίπου (περίπου 5 φλ. κύβοι)
2 κουταλιές χυµό πράσινου λεµονιού
1 κουταλιά γρεναδίνη (Grenadine) ή χυµό ροδιού (προαιρετικά)
6 φετάκια καρπουζιού για γαρνίρισµα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τη ζάχαρη µε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και την ανακατεύετε µέχρι να λιώσει. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. Στο µεταξύ, βάζετε ένα γυάλινο πυρίµαχο ταψάκι (Pyrex) διαστάσεων 22×33 εκ. περίπου στην κατάψυξη να παγώσει.
Χτυπάτε το καρπούζι µε το χυµό λεµονιού στο µπλέντερ ή το πολυµίξερ µέχρι να υγροποιηθεί (σε δυο δόσεις αν χρειαστεί). Ύστερα, επιστρέφετε όλο το καρπούζι στο µπλέντερ ή το πολυµίξερ, προσθέτετε το σιρόπι και τη γρεναδίνη (αν θα βάλετε) και το χτυπάτε για µερικά δευτερόλεπτα. Αδειάζετε το µίγµα σε ένα µπολ, περνώντας το µέσα από σουρωτήρι.
Αδειάζετε το µίγµα στο παγωµένο ταψάκι και το βάζετε ξεσκέπαστο στην κατάψυξη. Το βγάζετε κάθε ½ ώρα και το ανακατεύετε µε πιρούνι για να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου, για 3-4 ώρες. Το σερβίρετε γαρνιρισµένο µε φετάκια καρπουζιού.