σε

Είναι παχυντικό το γάλα καρύδας από κονσέρβα;

Είναι παχυντικό το γάλα καρύδας από κονσέρβα;
❤️ Αποθήκευση συνταγής
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Το γάλα καρύδας από κονσέρβα θεωρείται σχετικά παχυντικό, κυρίως λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε λιπαρά, ιδιαίτερα κορεσμένα λιπαρά.

Πάμε να το σπάσουμε λίγο:

Τυπική διατροφική αξία (ανά 100ml):
Θερμίδες: ~180-220 kcal

Λιπαρά: 18-22g (εκ των οποίων κορεσμένα ~15-20g)

Πρωτεΐνη: 1-2g

Υδατάνθρακες: 2-3g

Τα νούμερα αυτά αφορούν το πλήρες γάλα καρύδας, όχι το “light” ή αραιωμένο που πωλείται για πόση.

Πότε είναι παχυντικό;
Εξαρτάται από:

Πόσο χρησιμοποιείς (π.χ. μια κουταλιά στη μαγειρική δεν είναι το ίδιο με ένα φλιτζάνι στο smoothie)

Τη γενική σου διατροφή

Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος ή όχι

Μικρά tips:
Αν θες να μειώσεις τις θερμίδες, μπορείς να πάρεις “light” εκδοχή ή να αραιώσεις το πλήρες με λίγο νερό.

Στη μαγειρική, μια μικρή ποσότητα δίνει πλούσια γεύση χωρίς πολλές θερμίδες.

Καλή όρεξη!