Κα-mastering την Τέχνη της Πάστα Σοκολατίνα με Αυτή τη Συνταγή
Η πάστα σοκολατίνα αποτελεί ένα κλασικό γλυκό που έχει κερδίσει τις καρδιές αμέτρητων γλυκατζήδων. Η κρεμώδης υφή και η πλούσια γεύση της σοκολάτας την καθιστούν ιδανική επιλογή για κάθε γεγονός, είτε πρόκειται για γενέθλια, γιορτές ή οικογενειακές συγκεντρώσεις. Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα ώστε να δημιουργήσετε την τέλεια πάστα σοκολατίνα και να γίνετε ειδικός στην τέχνη των γλυκών.
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
- 4 αυγά
- 120 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. σκόνη κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα σοκολάτας:
- 200 γρ. κουβερτούρα (70% κακάο)
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 50 ml κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση:
- Τριμμένη σοκολάτα ή ξηροί καρποί
Οδηγίες
Βήμα 1: Προετοιμασία του Παντεσπανιού
-
Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια στρόγγυλη φόρμα (20 cm).
-
Χτυπήστε τα αυγά: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
-
Προσθέστε τα στερεά συστατικά: Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ανακατέψτε προσεκτικά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρός ο οδοντογλυφίδας. Αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 2: Προετοιμασία της Κρέμας Σοκολάτας
-
Λιώστε την κουβερτούρα: Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε τη σοκολάτα μέχρι να είναι λεία.
-
Χτυπήστε την κρέμα: Σε άλλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσετε μισή σφιχτή υφή. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέστε το βούτυρο: Τέλος, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε για να αποκτήσετε μια κρεμώδη υφή.
Βήμα 3: Συναρμολόγηση
-
Κόψτε το παντεσπάνι: Αφού το παντεσπάνι έχει κρυώσει, κόψτε το οριζόντια σε δύο ή τρεις ισόπαχες βάσεις.
- Συναρμολόγηση της πάστας: Τοποθετήστε την πρώτη βάση παντεσπανιού σε μια πιατέλα και απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας σοκολάτας από πάνω. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες βάσεις και καλύψτε την κορυφή με κρέμα.
Βήμα 4: Προετοιμασία της Σάλτσας Σοκολάτας
-
Λίωστε την κουβερτούρα: Λιώστε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίξτε τη σάλτσα: Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια περιχύστε τη σάλτσα πάνω στην πάστα.
Βήμα 5: Διακόσμηση
- Προσοχή στη διακόσμηση: Πασπαλίστε την πάστα με τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς για μια επιπλέον αίσθηση.
Συμβουλές
- Αφήστε την πάστα να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την σερβίρετε, ώστε να σφίξει η κρέμα.
- Μπορείτε να πειραματιστείτε με γεύσεις προσθέτοντας λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή καφέ στην κρέμα.
Η πάστα σοκολατίνα είναι ένας πραγματικός θησαυρός στον κόσμο των γλυκών, και με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσετε όλους τους καλεσμένους σας. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!