Δημιουργήστε Απίθανα Παστάκια με Αυτήν την Εύκολη Συνταγή
σε

Φτιάξτε Υπέροχα Παστάκια με Αυτήν την Απλή Συνταγή

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Δημιουργήστε Καταπληκτικά Παστάκια με Αυτήν την Απλή Συνταγή

Τα παστάκια είναι μια γλυκιά δημιουργία που φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις και αποτελεί αγαπημένο σνακ για όλους. Με λίγα και απλά υλικά, μπορείτε να φτιάξετε μοναδικά παστάκια που θα εντυπωσιάσουν οικογένεια και φίλους. Ακολουθήστε αυτήν την απλή συνταγή και απογειώστε την γλυκιά σας δημιουργία!

Υλικά

Για τη βάση:

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. baking powder

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. μαρμελάδα (καλύτερα κεράσι ή φράουλα)
  • 100 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά, ψιλοκομμένα)

Για την επικάλυψη:

  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμασία της βάσης

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη με μίξερ έως ότου το μείγμα γίνει κρεμώδες και αφράτο.
  2. Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
  3. Σε άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder.
  4. Σταδιακά προσθέστε τα στερεά υλικά στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας με σπάτουλα ή κουτάλι. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια μαλακή ζύμη.

Βήμα 2: Σχηματισμός και γέμιση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Πάρτε κομμάτια από τη ζύμη και πλάστε μικρές μπάλες ή ό,τι σχήμα προτιμάτε. Τοποθετήστε τη μισή ποσότητα στο ταψί, αφήνοντας κενά μεταξύ τους.
  3. Κάντε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο της κάθε μπάλλας και γεμίστε την με μαρμελάδα. Αν θέλετε, προσθέστε λίγα ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα.
  4. Καλύψτε με τις υπόλοιπες μπάλες ζύμης (μπορείτε να τις πιέσετε ελαφρώς για να κολλήσουν).

Βήμα 3: Ψήσιμο

  1. Ψήστε τα παστάκια στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά και μετά μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Βήμα 4: Επικάλυψη

  1. Πριν σερβίρετε, αν θέλετε, πασπαλίστε τα παστάκια με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα για μια επιπλέον γλυκιά απόλαυση.

Συμβουλές

  • Αυτή η συνταγή είναι πολύ ευέλικτη. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες γεύσεις μαρμελάδας ή να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας στη ζύμη.
  • Αποθηκεύστε τα παστάκια σε αεροστεγές δοχείο για να παραμείνουν φρέσκα.

Τα παστάκια είναι το τέλειο γλυκό για να συνοδέψετε τον καφέ σας ή να προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Φτιάξτε τα και απολαύστε τη γεύση τους! Καλή επιτυχία!